dinsdag 3 juli 2012

Voorbeschouwing Tour de France 2012 - het parcours: etappe 3, Orchies - Boulogne-sur-Mer (197 km)

Fränk Schleck zal ergens elders dan op de kasseien
moeten gaan liggen.
Bron: news.com.au
Wie het parcours van de Ronde van Frankrijk erop naslaat, ziet dat de organisatoren de sprinters niet echt in de watten gelegd hebben. Vier dagen ver in de Tour en normaal gezien zal er nog maar één keer een massasprint geweest zijn. Ook in de rit naar Boulogne-sur-Mer verwachten we de snelle mannen niet. Punchers daarentegen des te meer.

Tot aan pakweg kilometer honderd wordt het peloton nog over vlakke wegen geleid. Ergens vreemd wanneer men uit Orchies vertrekt, gezien de Parijs-Roubaix-bijklank ervan. Toch zal het peloton geen kasseien onder de wielen geschoven worden. Misschien jammer voor de toeschouwers, maar de meeste renners zullen er niet rouwig om zijn.

Eens de kaap van de 100 km voorbij, begint de rit danig op en neer te gaan, met o.a. de eerste twee beklimmingen van 3e categorie, de Côte de Mont Violette en de Côte du Mont Lambert. Sightseeing zal er in de finale echt niet bij zijn, want op de koop toe ligt de finish, net als in Seraing, bergop, in Boulogne-sur-Mer zelf.

Sagan heeft in volle sprint nog de tijd om zijn rug te schrobben.
Bron: roadcycling.com

Eén van de topfavorieten voor deze etappe is normaliter Sylvain Chavanel, die Frans kampioen werd in Boulogne-sur-Mer. Voorts mogen we dezelfde namen verwachten als in de 2e etappe. Hij moet wel uitkijken voor Peter Sagan. Als de Slovaak zich kan inbeelden dat hij in Californië is, in plaats van in Frankrijk, kàn het bijna niet mis gaan voor de renner van Liquigas. En wint hij zijn 4e rit in evenveel dagen.

Profiel van de 3e etappe
Bron: letour.frLees ook:
Dossier Tour de France 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten