woensdag 4 juli 2012

Voorbeschouwing Tour de France 2012 - het parcours: etappe 4, Abbeville - Rouen (214 km)

't Zal er heet aan toegaan in Rouen.
Bron: tqn.com
Na de lastige rit naar Boulogne-sur-Mer mag het peloton gaan uitwaaien aan de kust. Een strandwandeling zal er niet inzitten, maar onderweg zullen de renners uitgebreid kunnen genieten van de omgeving. Een dagje uit aan zee, met aan het eind waarschijnlijk een massasprint.
De kandidaten voor de groene trui zullen hun hart dus duidelijk kunnen ophalen in Rouen. Het vuur van de sprint zal er hevig oplaaien. Vraag maar aan Jeanne d'Arc waartoe dat kan leiden...

Als Nacer Bouhanni niet vies is van ellenboogwerk,
kan hij de gevestigde sprinters verrassen.
Bron: cyclingnews
Rouen was tevens de plaats waar één van de grootste Tour-coryfeeën, Jacques Anquetil, overleed. Het ware een passend eerbetoon, mocht er een Fransman daarom met de bloemen gaan fietsen. De Franse sprinters zijn echter enorm dun gezaaid. Arnaud Démare is er niet bij, net als Mondory en Turgot. Ladagnous en Hinault kunnen zich wel plaatsen in een sprint, maar meestal niet op het eerste plaatsje. Stilletjes hopen wij op de aanwezigheid van Nacer Bouhanni, die de afgelopen maanden al mooie dingen liet zien. Maar de kans is groot dat wij onze hoop stilletjes naar volgend jaar zullen mogen verleggen. Ondertussen is die hoop volledig de grond ingeboord. Snif.

Lees ook:
Dossier Tour de France 2012


Profiel van de 4e etappe
Bron: letour.frGeen opmerkingen:

Een reactie posten