vrijdag 9 maart 2012

Tirreno-Adriatico 2012: Boasson Hagen pakt tweede zege op rij voor Team Sky

Cav met zijn gedachten bij Boasson Hagen.
Bron: boston.com
Team Sky blijft de toon aangeven in de Tirreno. Gisteren won wereldkampioen Cavendish de pelotonssprint. Na de aankomst deed hij niets anders dan verbale kushandjes toewerpen naar zijn gangmaker Edvald Boasson Hagen. Vandaag leek Team Sky opnieuw de sprint voor te bereiden voor de Brit. Die liet alle eer echter aan zijn Noorse ploegmaat. Vermoedelijk mag Boasson Hagen vannacht zelfs in Cav's wereldkampioenentrui slapen. Als Peta maar niet lastig begint te doen.


Memorabel was de derde rit, van Indicatore naar Terni, allerminst. Of misschien toch, voor één man: Filippo Savini, van Team Colnago. De Italiaan zorgde op zijn eentje voor het koersrelaas vandaag. Onze erkentelijkheid voor zijn vluchtpoging, maar hij zorgde er zo wel voor dat wij bitter weinig kunnen vertellen.

Er zwaait wat voor Savini vanavond.
Bron: fellowshipofminds
Savini kreeg aanvankelijk een vrijgeleide van het peloton, sprokkelde zo zelfs een minuut of elf bijeen, kreeg het toen lastiger en lastiger, mede door de wind en werd uiteindelijk heel verrassend ingelopen door datzelfde peloton. Zo.

In de laatste kilometer kwamen die van Team Sky opeens tevoorschijn. Iedereen verwachtte opnieuw een zege van Cavendish, maar het was Boasson Hagen die vandaag het speerpunt was. De Noor won op de kasseitjes, voor André Greipel en Peter Sagan. Matthew Goss blijft leider. Philippe Gilbert kwam met het peloton over de streep.

Hopelijk houdt Filippo Savini zich morgen wat in, zodat wij tenminste iets wezenlijks kunnen schrijven.

Lees ook:
Dossier Tirreno-Adriatico 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten