woensdag 25 januari 2012

WK veldrijden Koksijde 2012: Favoriet Sven Nys

Nys, al 50 jaar lang de beste.
(Bron: blog.brooksengland.com)
Sven Nys is de beste. Hij zegt het meer dan genoeg zelf. Toch zijn er heel wat volgers die hem niet op zijn woord geloven en hem al meermaals hebben afgeschreven. Ze moesten al meerdere malen het zand uit hun ogen wrijven. Straks ook in Koksijde voor de nieuwe sea king van het veld.





Sven Nys wint

Winching up! Sven Nys has controll!
(Bron: blog.brooksengland.com)

Winst in Koksijde: eerder dit seizoen bewees Nys al dat Koksijde hem ligt. Hij nam er de maat van Kevin Pauwels. Gewogen en te licht bevonden door de Kannibaal van Baal. Door het zand klieven is voor de meesten hard werken, voor Nys is het een hobby.

Techniek: niemand is er meer bedreven in dan Nys. Sporen lezen, uitbollend tegenstanders voorbij rijden net voor een bocht, uiterst precies en scherp draaien, het ziet er bovendien zo gemakkelijk uit bij Nys. Zand is niet alleen een kwestie van zwaar arbeiden, maar ook van een uiterst fijn afgestelde techniek. De sterkste technicien wint, en dat is Nys.

Ervaring: niemand draait langer mee aan de top dan Nys. Het killerinstinct is alleen maar gegroeid. Vanaf de tweede rij bekijkt hij eerst de tegenstand om ze dan fijn te malen. De vraag waar het in elke cross om draait: wanneer gaat Nys eraan beginnen?

Sven Nys wint niet
Winst in Koksijde: maar wel na een discutabele sprint. Nys week niet van zijn lijn af, maar het was wel een diagonaal. Nys begint de truuken van Mario De Clerq toe te passen. Hopelijk begint hij niet met zijn fiets te smijten naar tegenstanders.

Techniek: laat het al eens afweten. En dan hebben we het over het materiaal. Meer dan andere crossers sukkelt Nys met een haperende ketting en problemen met het versnellingsapparaat. Bovendien, en dat tart elke verbeelding, maakt hij soms foute bandenkeuzes.

Sfinx Kevin Pauwels kraakt Nys mentaal.
(Bron: Schooltv.nl)
Ervaring: op een WK nemen de zenuwen plots een loopje met Nys. In de aanloop naar het WK kregen we daarvan al een voorsmaakje in Hoogerheide. Kevin Pauwels treiterde hem het eerste kwartier en brak zo Nys mentaal. Niet alleen de onpeilbare sfinx boezemt Nys angst in. Ook de angst voor de psychologische oorlogsvoering van Mario De Clercq is terug van weggeweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten