vrijdag 20 januari 2012

Tour Down Under: rit 4 McEwen, Van Avermaet, Valverde

We waren ze een dagje uit het oog verloren. Spijtig voor McEwen want hij reed zich in de 3e etappe naar een 5e plaats. Van Avermaet en Valverde handhaven zich probleemloos vooraan in het klassement. Ze maken zich klaar voor de verovering van Old Willunga Hill.



McEwen: volgt perfect de teamorders
Rare jongens die Australiërs! Het Aussie team bij uitstek, Greenedge, reed nog geen platte prijs in eigen land. Is de ploegleider, ene Matthew White, daar blij mee. Te vroeg de leiderstrui veroveren is geen optie. Dat zou te zwaar op de ploeg wegen. Een paar keer vergaloppeerde zijn ploeg zich en ging wat resoluut aan kop sleuren. In rit 3 ging McEwen iets te driest te werk en werd zelfs vijfde. We kunnen ons best voorstellen dat zijn ploegleider hem een draai rond zijn oren gaf. “Kalm, Robbie, ze mogen nog niet weten dat we meedoen.” In rit 4 voldeed McEwen daaraan en finishte pas 123e.
Van Avermaet en Valverde: springensklaar
Greg en Alejandro staan in het klassement broederlijk naast elkaar op 12 seconden. Ondertussen zijn ze opgewarmd voor de bestorming van Old Willunga Hill. Ze moeten daar wel enkele kleppers uit de wielen rijden: multitalent Michael Matthews, Boasson Hagen, Simon Gerrans en nu ook ene Oscar Freire.

1 opmerking: