maandag 30 januari 2012

BMC zwanst ermee

Philippe Gilbert trok naar BMC. Ze behandelen hem daar niet als de grote kampioen, maar als een nieuweling. En dat vond hij een verfrissende aanpak. De ploeg tovert nog meer verrassingen uit haar hoed. Als we niet beter wisten, zouden we zeggen dat het naar amateurisme ruikt. En naar thee citroen.


Giro als graptje
Thor Hushovd ex-wereldkampioen, ex-groene trui en Noorse Flandrien kreeg ook een aparte behandeling. De genieën van de ploegleiding hadden voor hem een geintje in petto. Hij vernam het via de pers dat hij de Giro zal rijden. Hushovd: "Moa vent toh, da meendje ni", maar dan in het Noors. Hij kende zijn programma tot en met de voorjaarsklassiekers. De rest lag nog niet vast. Wat later meldde zijn ploegleiding hem dat ook voor nadien zijn programma al uitgestippeld was. Als bij een nieuweling.

Thee citroen
Logo Lululemon
Op ploegvoorstellingen wordt er al eens gezeverd. BMC krijgt de hoofdprijs in de categorie lullen. Als nieuwe revolutionaire methode incorporeren ze Lululemon-yoga in het trainingsschema. Lulu wie? Lemon, zoals een schijfje citroen. Kranten nemen dat zonder boe af ba over. Ze doen het gemakkelijkheidshalve af als 'speciale' yoga. Voor een keer schuiven we alle gezever aan de kant en we doen uit de doeken wat Lululemon is. 
Logo onvindbaar op de outfit.
Lululemon is een bedrijf dat yogakledij verkoopt. Daar hangt een vaag gewauwel rond dat gebaseerd is op de ideeën van Ayn Rand. De republikeinse Tea Party nam stukken van haar discours over, maar enkel die zaken die in hun kraam pasten. De rechtvaardiging van totaal individualisme en kapitalisme. Lululemon gebruikt in haar reclame de baseline 'Who is John Galt' uit de roman 'Atlas Shrugged' van Ayn Rand. Net nu dat boek zowat de Bijbel is geworden van de Tea Party. Daarmee lijkt Lululemon zeer sterk op een commerciële sekte, of een sektaire commercie. Het vreemde is dat ze enkel met hun logo op de website van BMC als sponsor vermeld staan. Op hun outfit valt het logo zelfs helemaal niet te ontwaren. Geen zuivere koffie, die thee citroen.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten