zondag 6 november 2011

Psychologische oorlogsvoering op Olympisch terrein

De pokerspelletjes zijn al begonnen. De renners stellen hun doelen voor 2012. Dat is een Olympisch jaar, wat meteen een bijzonder excuus blijkt te zijn.



Bijkomstig

Jurgen VDB riep Tony Martin uit tot potentiële Tourwinnaar. In zijn zog volgden de wielerjournalisten die pronostiek. De reactie van Martin: de prioriteit gaat naar de Olympische titel in het tijdrijden. Dan is hij voor 4 jaar Übermensch in een verheven discipline. De invasie van Frankrijk is daarbij maar bijkomstig. De Tour neemt hij er als surplus bij, als het hem toevallig uitkomt.



Forfait

Geraint Thomas gaat nog een stapje verder. Hij geeft forfait voor de Tour. Zijn hoogste ambitie is een Olympische titel op de baan. Dat is hem meer waard dan een ereplaats of een ritoverwinning in de Tour. Pech voor Boasson Hagen. Die zal in de Tour zelf een date moeten zoeken, zonder de hulp van zijn ploegmaat en koppelaar.



The winner takes it all

Een andere Brit ziet niets in de logica om weg te blijven uit de Tour. Mark Cavendish spreekt de stoerste taal sinds Churchill aan heel de wereld liet weten: “We shall never surrender!” De pocketsprinter ziet er geen graten in om zowel de groene trui als de Olympische titel op de weg binnen te halen. Die trofeeën passen mooi in de kast naast zijn regenboogtrui. De hoofdvogel heeft hij al afgeschoten bij zijn vriendin, het ex-naaktmodel Peta Todd. Zij is ondertussen zwanger. Waarschijnlijk na enkele forse lendenrukken van Mark.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten